K&K

K&K

K&K

Knjige i kava!

Kultni je kafić poznatog pisca Zvonimira Milčeca. Ovo je malo netipičan kafić u centru grada u Jurišićevoj ulici blizu Trga Bana Jelačića. Ovdje se čini da je vrijeme stalo i to u davnim 50-tim ili 60-tim godinama iako K&K postoji tek (ili već) od 1996 godine. Kad stojite pred ulazom i izlogom K&K kafića lako je pomisliti da se tu radi o nekom antikvariatu. Ogromna stara pisaća mašina i ostale starine daju vam dobru sliku toga što vas čeka u lokalu. Kafić je mali i uski. S jedne strane su poredani starinski stolovi, na drugoj je šank s visokim stolicama. Ambijent je cijeli starinski, slike starog Zagreba i Zagrepčana vise na svim zidovima. Među njima i stare reklame is davnih dana, ogledala, stare lampe i uramljeni stari novinski članci. Mjesto širi duh kreativaca i kulture. Na jednom zidu smo pronašli članke kućnog novinarskog lista Kava i Kultura koji na prvi pogled isto izaziva sumnju da K&K postoji već 60 godina, tek kad smo bolje pogledali otkrili smo datum datiran na 1996 godinu. Jedan drugi klasik koji podsjeća na stare Cary Grant filmove, u kojima građani u sivim odjelima i šeširima sjede u svojim kafićima i slušaju novosti koje su se tada još prepričavale, bio je telefon na kovanice. Činilo nam se da će svaki čas neko skočiti do tog telefona i obavjestit svoju redakciju o najnovijem traču ili neki kockar u zadnji čas baciti odlučujuću okladu.

Uz vašu kavu nudi vam se i veliki izbor novina tako da se istovremeno možete informirati i o svim novostima sadašnjeg vremena. Ambijent i atmosfera ovog lokala su odlični. Lokal diše nekako na svoj način i drugačiji je od ostalih. Vrijedi svakako posjetiti. Što se same kave tiće, ovdje možete popiti Franckovu Superriore. Servira se u Franckovim šalicama. Cappuccino je klasičan sa puno pjene. Espresso je standardni.

Ako ste u centru i želite se na kratko maknuti iz svakidanašnje ludnice, K&K odlično je mjesto za pauzu gdje na kratko možete uroniti u druga vremena.

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 1.9
Vaš oglas ovdje?

3 KOMENTARA

  1. mario maric
    Comment Arrow

    Bio je puno ugodniji pred koju godinu dok nisu počele tamo zalazit 16-godišnjakinje koje su krajnje nepristojne

  2. Petar
    Comment Arrow

    Okruženje je jako ugodno, ali konobar je užasno nepristojan. Neću se više vratiti, šteta.

Što mislite o ovom lokalu?