Otvoren je novi Internet portal PravaKava.com

Objavljeno: 16/02/2010 • Autor: Webmaster • Oznake: , , ,

Ako nisam doma, onda sam u kavani. Ako nisam u kavani onda sam na putu prema kavani
– rekao je Alfred Schmeller

Dok je Alfred Schmeller znao u koju kavanu ići, mi se ljubitelji kave u Hrvatskoj često baš to pitamo: “ajmo na kavu, ali kamo?”

Sada postoji jedno mjesto gdje će ljubitelj kave naći sve što ih zanima. Novosti o svijetu kave, testovi, razgovori s zanimljivim osobama iz svijeta kave, životne priče o ljudima koji se na ovaj ili onaj način bave kavom i naravno restorani, kafići i kavane u kojima se može piti pravu kavu. Tim portala Prava Kava stalno će biti u potrazi za zanimljivostima koje će vam malo približiti taj svijet crnog blaga.

Iza portala www.pravakava.com stoji ideja da potićemo i podržavamo one koji si daju truda oko kave. Tako će se na našu top listu lokala s dobrom kavom uspjeti popeti samo oni koje naš tim ocijeni da imaju kavu za preporučiti. Iako je kvaliteta kave glavni kriteriji za našu ocjenu, atmosfera i ljubaznost osoblja isto igraju važnu ulogu. To nipošto ne znači da samo oni veliki, skupi i dizajnerski uređeni lokali imaju prednost . Na naštu top listu može se popeti svaki lokal, čak i oni mali, skriveni u kakvom dvorištu s jednom klupom pred lokalom, važno je da imaju dobru kavu, originalnu priču i vlastitu filozofiju. Svoje mjesto na ovome portalu naći će svaki lokal u kojem je pijenje kave jedan poseban doživljaj.

O onima koji ne ispunjavaju kriterije jednog kritičnog potrošaća kave nećemo pisati. Nije nam u interesu negativno pisati o onima koji se ne zanimaju za kvalitetu kave. Ono što želimo je nagraditi i podržati one koji si daju truda. Iz toga razloga će i svaki izabrani lokal imati mogućnost reklamirati se na ovom portalu te objavljivati svoje novosti i posebna događanja za svoje goste.

Uz to svaki će lokal imati mogućnost komuniciranja i sa svojim gostima i čitateljima portala. Svaki član portala u mogućnosti je ostaviti svoj komentar o kavi, ljudima i lokalu u kojem on osobno voli piti kavu. Vrijeđanje i neprilični komentari nisu dozvoljeni i neće biti objavljeni.

Ako pripadate onima kojima kava nije važna tema jer vam nije ni važno kakvu kavu pijete, ovaj portal vjerojatno neće biti za vas. Osim naravno ako od vas uspijemo našim pričama stvoriti ljubitelja kave što bi svakako vrlo rado htjeli postići.

Nadamo se da će se oko ovog portala s vremenom stvoriti jedna zajednica potrošaća i ljubitelja kave koji cijene kvalitetu i istu i traže. Cilj nam je stvoriti takve potrošaće i kroz njih popraviti i obogatiti našu kulturu pijenja kave. Nadamo se da će posljedica toga biti da i sami ugostitelji promijene svoj stav prema kavi i da kava ne ostane samo napitak s najvećom maržom profita već da postane pravi doživljaj.

Želimo da toliko često izgovorena rečenica: «idemo na kavu» postane «idemo na kvalitetnu kavu». Želimo da jedan perfektan espresso u Hrvatskoj bude cijenjen kao dobra cigara, kao čaša dobroga vina, kao ručno izrađeni sat, kao dobra partija šaha, kao klasični film itd. (slobodno nadopunite ovu listu)!

Svi mi imamo pred sobom još daleki put i bila bi nam čast da ga prođemo zajedno s vama.

Vaš oglas ovdje?