Bling

Bling

Bling

Htjeli smo vidjeti dali zagrebački bar BLING poznat po vrhunskom arhitektonskom prostoru i dizajnu reflektira tu kvalitetu i u svojoj kavi.

Čim su se vrata otvorila bilo nam je jasno da je ovo vrlo “ šik” mjesto. S obzirom da  se BLING navečer pretvara u nočni bar i na svom izvrsno organiziranom šanku nudi bogatstvo alkoholnih pića i dobrog šampanjca, mi smo ga posjetili u dnevnim satima, u doba kada se tamo pije kava. Po danu bjelina ovog lokala djeluje malo hladno i automatski smo počeli razmišljati kako ovaj elegantni, dizajnerski prostor tek u večernjim satima iskoristi sav svoj potencijal.

Meni, kao dugogodišnjem barmanu, prvo je za oko zapeo šank. Na njemu ponosno stoji veličanstvena Nuova Simonelli s četiri grupe koja odmah svu pažnju privlači na sebe jer je uz svoju “prirodnu ljepotu” i vrlo lijepo osvjetljena.  Kava “Lavazza Gran Reserva” melje se “on demand” što znači da se za svaki napitak koristi svježe sameljena kava. Iskreno rečeno, nismo to drugačije ni očekivali jer ovdje ipak radi drugi najbolji barista Hrvatske – Matija Hrkać. Iako Matija nije radio u vrijeme našeg posjeta, imali smo dojam da je i njegov kolega pravi znanstvenik na espresso aparatu. Ponuda napitka od kave je bogata i sve se nudi i bez kofeina. Naročito nam se svidjela ponuda svježe iscijeđenih sokova i napitaka kave s okusima. S obzirom da smo na internetu pročitali da je ovaj lokal pogodan i za mame s djecom očekivali smo i jedan nepušački dio, no on ako i postoji, nije bio jasno označen i svi su gosti sjedili zajedno u jednom prostoru. Mi smo se smjestili za stolom preko puta šanka.

Prvo smo naručili espresso kojeg nam je vrlo ljubazna konobarica brzo donjela.

Espresso je imao pravu temperaturu i bio je klasično kratak. Crema je bila savršena i imala je željeni tigrasti uzorak. Čini se da je barista uspio izvuči najbolje što se može iz Lavazzinog blenda. Već u mirisu osjetila se lagana nota čokolade. Prvi gutljaj to je i potvrdio no okusom je prevladao ugodni voćni kiselkasti okus. Volumen espressa je bio lagan, okus se nije zadržavo dugo u ustima iako je bio dosta intenzivan.

Nakon espressa naručili smo cappuccino. Čekajući na svoju novu naruđbu bacili smo oko na susjedni stol i  oduševili se perfektno izvedenim “Latte Artom” – crtanjem mlijekom po kavi. Bili smo stoga malo razočarani kada je naš cappuccino došao bez takvog  fantastičnog crteža. Ipak,  cappuccino je u cjelosti bio vrlo dobar i dobro izbalansiran. Crema je bila malo pregusta ili bolje reči prečvrsta, i kao takva  i nije bila baš pogodna za crtanje, no ipak bogata okusom. Odmah se osjetilo da se cappuccino ovdje radi sa svježim mlijekom.

BLING je svakako za preporučiti svima koji žele pravu kavu. Ako ste više ležerni tip ambijent u Blingu mogao bi vam biti malo “ pre dizajnerski” no garantiramo da je atmosfera vrlo opuštena!

Bling

Adresa: Centar Cascade, Tkalčićeva 88, HR-10000 Zagreb
tel: +385 1 4100 021 | email: info@bling.hr | web: www.bling.hr

Usluga Ocjena
Espresso nije ocijenjeno
Cappuccino nije ocijenjeno
Ambijent nije ocijenjeno
Usluga nije ocijenjeno
UKUPNA OCJENA nije ocijenjeno
Vaš oglas ovdje?

1 KOMENTAR

  1. Tomislav Sudar
    Comment Arrow

    matija više nije 2. najbolji barista
    nego 1. barista u hrvata (a još malo i šire)…..

Što mislite o ovom lokalu?