Mighty Leaf

Objavljeno: 14/02/2011 • Autor: redakcija • Oznake: , ,

Vrhunski čaj is svilene vrečice…

Vrećice čaja u pakovanjima po dvadeset komada koje nalazimo na policama naših supermarketa uglavnom nemaju baš najbolju reputaciju. Ne treba značiti da je čaj samim tim što je upakiran u vrećice odmah lošije kvalitete. Ovisi, naravno, koji je čaj pakiran, kako je obrađen, na koji način zapakiran i, dakako je li pravilno skladišten: zaštićen od svjetla, na hladnom i suhom – slično kao kod kave.

Kako je nastao čaj u vrećici?

Zahvaljujući slučajnosti i nesporazumu nastao je čaj u vrećici. Početkom 20. stoljeća bio običavalo se čajeve za probu pakirati i slati u limenkama. Da bi trgovci uštedjeli na troškovima, trgovac čajeva Thomas Sullivan iz SAD-a počeo je svoje čajeve za probu pakirati u male svilene vrećice i takve ih slati svojim kupcima. Njegovi su kupci onda krenuli kuhati čaj u tim praktičnim vrećicama koje su ustvari bile samo smišljene za jednostavniji transport. Rodila se vrećica čaja! Naravno da su ideju odmah kopirali i drugi trgovci koji su zbog većeg profita počeli koristiti manje vrijednu kvalitetu, koji su ustvari u vrećice pakirali fino smljeveno „smeće“, što je brzo dovelo do toga da je vrećica čaja bila poznata po lošoj kvaliteti.

Novo rođenje vrećice čaja!

No, čaj u vrećici je i dan-danas popularan i u međuvremenu su se javili proizvođači koji svoje visokokvalitetne čajeve pakiraju u kvalitetne vrećice koje štite arome. Jedna od takvij je i tvrtka Mighty Leaf. Čajevi su pakirani u svilene vrećice izrađene od polilastičnog materijala (kukuruzne škrobi) koji je biorazgradiv. Vrećice su prošivene nebijeljenim pamučnim koncem. Time čajevi zadržavaju osebujan miris i okus, što ih svrstava u jedne od najkvalitetnijih čajeva na svijetu.

Mighty Leaf čajeve distributira tvrtka Bova II d.o.o. u Hrvatskoj; kontakt: Gosp. Martinović, mail: harry.martinovic1@zd.t-com.hr – U maloprodaji ih možete kupiti u Teneo Coffee Shopu na Trešnjevačkom trgu.

Trenutno su dostupne sljedeće vrste: zeleni čaj Tropic, Marrakesh čaj od metvice, čaj kamilica citrus, organski afrički nektar čaj, organski breakfast čaj te organski earl grey čaj.

više ovdje:  Mighty Leaf

Zašto Mighty Leaf?!

Ručno brani cijelo lišće, cvijetovi, voće i začini. Sve ručno izabrano da zadovolji uobražena nepca. Umjetnost rukotvorstva, miješanje malih količina cijelog lišća. Ručno izrađene i šivane vrećice za lišće i umjetnost kreiranja Mighty Leaf stila.

Od berbe do šalice

Iskusite autentični i jedinstveni karakter prvoklasnog cijelog lišća čaja koji putuju s polja u šalicu. Mighty Leaf dobavlja cijelo lišće biljke čaja iz cijelog svijeta i nadgledava slaganje mješavine i pakovanje svojih čajeva kako bi uvijek garantirao jednakost i kvalitetu u svakoj šalici.

Umjetnost miješanja

Mighty Leaf isprobava i testira čajeve kako bi garantirao jednakost u aromi, svijenost, neoštećenost lišća, boje i okusa. Isto kao i vino ili kava, razlika u okusima ovisi i o lokaciji, klimatskim uvjetima i obradi. Kada se kreiraju Mighty Leaf čajevi, svi su faktori uzeti u obzir. Je li kamilica iz Egipta ili menta s planine Atlas kod Maroka, Mighty Leaf se ponosi time da koristi samo najbolje voće, začine, cvjetove i okuse za svoje jedinstvene mješavine.

Vaš oglas ovdje?

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar