History Caffe Club

History Caffe Club

History Caffe Club

novost u Tkalčićevoj

Ovoga smo puta krenuli na poziv jednoga radnika u Tkalčićevu u relativno novootvoren Caffe History.
Hodajući Tkalčićevom, vidi se već izdaleka veliki napis na zgradi – History. I zbilja, ovaj lokal s cijelom svojom zgradom daje dojam povijesnog mjesta staroga grada, iako ne znam ima li objekt zaista kakvu povijesnu priču . Vrlo lijepa fasada, velike tople i ugodne terase, posvuda stabla, natpisi i crteži po zidovima. U prostoru gosta odmah zahvati nekakva toplina i sve je u toplim smeđim bojama. Jedini minus po mojemu je da je dozvoljeno pušenje. Glavni i središnji dio prostora je dugačak šank iza kojega su postavljene dvije Astorije koje neprestano rade.

Nije da je bila gužva tog utorka u podne (barem se nije stvorio taj dojam jer je prostor veliki), ali je bilo posla za ekipu koja je jako dobro uigrana i ljubazna. Ovdje odmah pohvale organizaciji radnog mjesta i radnim procesima jer se to ne vidi često, a meni se to kao bivšem barmenu posebno sviđalo. Mlada baristica je rutinski, koncentrirano, brzo i čisto odradila sve narudžbe i imala se vremena nasmijati sa svojim kolegama i tako bila dio opuštene atmosfere. Također je pozitivno da se tu očito prihvatila i prepoznala važnost bariste koji se isključivo brine o kavi dok sve ostali poslove obavljaju kolege. Konobari su bili jako ljubazni, što se isto sve manje može doživjeti ovih dana. I kako sam pratio ekipu, cijelo vrijeme radi aparat za kavu pa baristica pusti splash, pa paru, pa pjeni mlijeko pa opet para, i stalno briše oko sebe i opet ispočetka – bilo je zanimljivo pratiti to.

Nudi se ovdje Vivas kava, mješavina raznih arabika, koju se sve češće može naći u Zagrebu. No, rijetko se može i osjetiti njezin pravi okus u šalici kako je to ovdje bio slučaj. Espresso skoro za pet, meni se subjektivno činilo da je temperatura vode malo pre visoka. Cappuccino je, naravno, isto za pohvaliti, ali ipak nije za peticu jer se koristi trajno mlijeko i to čak ni punomasno (najvjerojatnije je razlog u slučaju ovako velikog prostora u logistici i skladištenju), na kraju je cappuccino bio bez Latte Arte, ali s kremastom i malo pregustom pjenom.

Siguran sam da će ovo mjesto postati glavna lokacija u Tkalčićevoj za turiste i ozbiljnije pješake (u dobi iznad 24 godina koji ne traže najjeftiniju cugu uz gratis jeger) jer se ističe vizualno i kvalitetno od ostalih ponuda u ulici. Pokazalo se da je gospodin koji nas je pozvao bio u pravu i da ovdje bariste znaju što rade i da kvantiteta i kvaliteta mogu harmonirati.

 

Za više informacije posjetite njihovu Facebook stranicu

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 3.8
Vaš oglas ovdje?

8 KOMENTARA

 1. Mala Garava
  Comment Arrow

  Lokal je predobar, usluga je vrhunska. A što se tiče nepušača ima prostor na katu i to jako veliki i ventilacija je toliko dobra da se čak i tamo gdje se može pušiti ne osjeti dim, a u prostoru za nepušače da ne govorim. Konobari su pristojni, nasmijani i uvijek dobro raspoloženi. Prvi put sam otišla u History u 9 mj i od tad se vraćam svaki put i preporučila bih svakom, a cijene su pristupačne svima. Samo naprijed!

 2. Stjepan
  Comment Arrow

  Lokal je lijepo uređen, konobari su super, ali kava mi je nekako preblaga… istina pio sam cappucino, ali okus je kao da sam pio kakao. Nisam zadovoljan kavom kao takvom

 3. marco
  Comment Arrow

  espresso 4 zvjezdice ?

 4. anamarija car
  Comment Arrow

  history kao kafič odličan je lijepo uređen cijene su super a konobari pristojni,uvijek nasmijani i uvijek spremni pomoči.history je ekstra,samo naprijed super ste.

 5. CycleMotion
  Comment Arrow

  Kava je meni jako losa, pio sam espresso bez secera kao i uvijek. Usluga tako-tako, konobar zbunjen, zaboravio donijet vodu. Uglavnom lose za cijenu koju placam. :/

 6. Tomislav K.
  Comment Arrow

  Osoblje katastrofa.Voditelji lokala jure uz gazdu po terasi svakih par minuta.Kava tak-tak,može se popiti ali cijene malo prevelike.Pivo 17 kn !!?? Više volim intimniju atmosferu od te komercijale.

 7. Marija Jukić
  Comment Arrow

  history…..lokal kakvog mi u hrvatskoj nemamo…….
  -zašto?
  - zato što je velik
  -lijepo uređen.
  -u svakom pogledu otmjeno – po širini i dužini – bez ikakove
  skučenosti …………….BAŠ ONAKAV KAKVI SU I VLASNICI………..
  mladi, zgodni i još ktome i pošteni.! UH PA RECITE DA LI TOGA U HRVATKOJ IMA”””””’??!

 8. westermayer
  Comment Arrow

  Zadovoljan
  kava dobra

Što mislite o ovom lokalu?