Mitovi i poluistine 4. dio

Objavljeno: 15/05/2012 • Autor: redakcija • Oznake: ,

Kada držimo dijete, trebali bismo prestati piti kavu.

Ne, suprotno. Kofein poboljšava metabolizam i poveća trošenje masnoće, poveća proizvodnju temperature i tlak našega tijela i time cijeli metabolizam. Nije bezveze da se ritualno pije šalica kave nakon jela. Ako ste sportaš, probajte se sjetiti popiti jedan ili dupli espresso prije treninga.

Pokušavate li zatrudnjeti, nemojte piti kavu.

To je nažalost istina. Previše kave smanjuje šanse začeća. Razlog je što kofein smanjuje aktivnost jajovodnih mišića i tako otežava put od jajnika do maternice. To su javili znanstvenici iz SAD oko Sean Warda koji su objavili članak u listu “British Journal of Pharmacology” na bazi istraživanja s miševima.

Svejedno je koju marku papirnatih filtera koristite za filterkavu.

Nije. Jeftini filteri ili oni od jeftinog papira rade i lošiju kavu. Pazite kada kupujete filterpapir od kojih su kemikalija odrađeni da vam ne pokvare okus kave. Jedna mogućnost je ispiranje filtera prije upotrebe ili kupiti na primjer filtere od rižinog papira (Misarashi) kao od tvrtke Hario iz Japana. 

Najbolje je kuhati kavu s mekanom ili destiliranom vodom.

Nije, jer su minerali u normalnoj vodi važni za dobru kavu ili razvijanje njezinih aroma. Najbolje je koristiti flaširanu izvorsku vodu ili vodu iz pipe priključiti na filtere (na primjer aktivni ugljen) koji poboljšavaju kvalitetu vode.

mitovi i poluistine 3. dio

mitovi i poluistine 2. dio

mitovi i poluistine 1. dio

Vaš oglas ovdje?

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar