Amelie

Amelie

Amelie

Romantično…

Ovo je ime zasigurno poznato svima pomislimo li na film iz 2001. godine u kojemu je Audrey Tautou glumila simpatičnu, naivnu, romantičnu i otkvačenu djevojku u Parizu. No ne radi se ovdje o filmu nego više o malome mjestu smještenom u Vlaškoj 6 ravno u centru koje nema veze s filmom, ali s njim ima puno toga zajedničkog. Radi se o jednoj preslatkoj i romantičnoj slastičarnici ulazeći u koju imate osjećaj da ste ušli u drugi svijet. Sve ovdje širi šarm Francuske. Namještaj, šansone koje lagano sviraju u pozadini, crteži – ma gotovo sve u detalje od svake posebne stolice, stolova, jastuka odiše francuski.

Mali je prostor bio krcati i moglo se uživati u atmosferi i gostima, uglavnom gospođama koje su se ovdje našle na torti i kavi, ali koje su očito uživale u svakom detalju ovoga prostora. Da skratim svoje oduševljene, vlasnica je očito stvorila svoju viziju punim srcem jer je mjesto ugodno intimno.

Amelie nudi koliko sam vidio fantastičan izbor torti i kolača kao što su Cheescake, Lemon Pie, Brownies ili quichea.

Kava je standardno dobra. Espresso je bolji nego kava s mlijekom ili cappuccino. Za punih bodova bi trebalo svježe punomasno mlijeko. Profi barista ovdje nema ali mlad i simpatičan konobar koji je priznao da mu je ova prva stanica u njegovoj sigurno uspješnoj karijeri, dobro se snašao u gužvi. Savjete je prihvatio zainteresirano i mislim da će njegove vještine bariste s vremenom narasti.

Tko želi uživati u ambijentu, detaljima i romantici dok pije kavu, ovo je pravo mjesto. 

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 3.8
Vaš oglas ovdje?

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Što mislite o ovom lokalu?