Blok Bar

Blok Bar

Blok Bar

Staklena kocka u kocki

Siguran sam da je u svijetu arhitekata Blok Bar već postao pojmom. Isto tako valjda nema dizajnera u Zagrebu koji ne zna gdje je Blok Bar. Time sam već puno rekao i mnogi su već pisali o ovom neobičnom staklenom uglu u Donjem gradu u Tomašićevoj 13. Radi se o malom kafiću u obliku staklene kocke koja strši iz zgrade. Vizualno toliko privlačan da se jednostavno mora doći bliže da bismo zadovoljili svoju znatiželju. Kada sam prvi put skrenuo sa svoga puta iz Martićeve da vidim o čemu se radi bio sam sretan kad sam shvatio da se tu može popiti kava. Sam prostor nije jedino što oduševljava goste. Iznad je složena prelijepa i ugodna terasa. Čak i u hladnim danima ona potiče da se uvalimo ovdje u fotelje i grijemo ispod grijalica. Simpatična vlasnica koja je prava ugostiteljica i kojoj ovo nije prvi projekt je ovdje sa svojim suprugom usred grada stvorila zbilja posebno ugodno mjesto. Atmosfera je kvartovska prijateljska koliko se činilo. Ljudi su se međusobno znali i dolaze ondje ritualno.

Sama kava je Illy. Bilo je ovo drugi naš posjet nakon otvorenja i kava je napredovala. Profi baristi ovdje ne rade ali osoblje redovito radi na sebi i prolazilo je Illy školu. Tako je i espresso bio iznadprosječan. Cappuccino je bio malo pregust, pre više gusta pjena na vrhu, nije bilo latte arta ali ipak veliki bod za sviježe mlijeko. Siguran sam da rezultati ovdje s vremenom mogu postati sve jači. Osjećaj za higijenu je vrlo izrazit, aparat, lonci, šalice čisti. Bolje ne može.

Ako ste u kvartu navratite i divite se!

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 3,4
Vaš oglas ovdje?

1 KOMENTAR

  1. CycleMotion
    Comment Arrow

    Bio prije nekih mjesec dana, kava je Illy, pio sam espresso, začuđujuće korektan espresso. Osjetila se lagana voćnost koja i krasi Illy, nije bio spaljen niti vruć, ja zadovoljan. Uslug isto korektna. Samo naprijed! :D

Što mislite o ovom lokalu?