Eliscaffe

Eliscaffe

Eliscaffe

Recenziju za ovaj lokal moglo bi se napisati u tri riječi: „bolje ne može“!

Pravi ljubitelji kave u Hrvatskoj znaju gdje se nalazi Eliscaffe a oni koji još nisu imali tu čast, obavezno moraju tamo otići na wellness program za svoje nepce.

Eliscaffe dobio je u svoje tri godine postojanja već mnoge nagrade za najbolju kavu i najbolji cafe bar u Hrvatskoj no za njega se zna i izvan granica lijepe naše. Čast hrvatske kulture kave brani Nik Orisi, vlasnik Eliscaffe-a  i trostruki Croatian Barista Champion 2006/2007/2008 godine.

“Dobro, ali što je sada u tom Eliscaffe-u tako posebno?” – vi se pitate? Mogli bi smo i tu ostati na vrlom kratkom odgovoru i reči : “ Sve !” no pokušat ćemo vam nešto pobliže opisati što vas tamo sve očekuje. Počnimo od kave kao sirovine: Eliscaffe ima svoju vlastitu pržionicu, što znaći da svoj blend prže sami i to samo od najbolje vrste Arabike.  Trenutno je u ponudi “Winter Blend” koji se sastoji od – Sumatra Aceh Tengah   25%, Ethiopia Yirgacheffe  55%, Colombia la Huila  20% – ako ste pravi ljubitelj kave onda ste najkasnije sada na putu u Ilicu!  Winter Blend možete kupiti u malim pakiranju za doma ili većim za vaš lokal.

Ovako Eliscaffe opisuje svoj blend:

“mješavina 100% arabica zrna, punoga kremastog tijela, izrazito voćna mirisa i okusa bobičastoga voća, mirisi papra i badema, čokolade i lješnjaka, cimet u tragovima, miris i okus kikirikija na dnu šalice.”

Činjenica da se ovdje koristi samo visoko kvalitetno zrno kave znači da se u Eliscafe-u s poštovanjem radi prema kavi. Ovdje se kava živi i to se osjeća u svakoj šalici! Ljubav prema kavi odražava se  i u espresso aparatu kojeg Nik koristi. Kao oficijalni distributor za La Marzocco u Hrvatskoj naravno i sam koristi ovu “zvijer”. La Marzocco espresso aparati su ručne izrade, sa sistemom dualnog boilera te predstavljaju svojom  naprednom tehnikom čisti Ferrari u svijetu espresso aparata.

Imali bi još puno toga za napisati o Eliscafe-u no to je Nik već i  sam preuzeo. Puno informacija, zanimljivosti i naravno osobno Nikovo mišljenje o kavi možete pročitati na eliscafe.com

Naravno da smo kušali espresso i cappuccino i da imamo 6 zvjezdica dali bi mu svih 6 !

U ponudi se nalaze svi klasični napitci od kave a ako ste spremni malo dublje potegnuti u novčanik možete probati i najskuplju kavu svijeta Kopi Luwak. Nemojte samo napraviti grešku i zatražiti Nescafe…

O ambijentu  ne ćemo ni pisati, jer u ovom slučaju nije ni važan. Još nešto: ostavite cigarete doma, jer Eliscafe je bio prvi lokal u Hrvatskoj za nepušače !

Eliscaffe

Adresa:Ilica 63, HR-10000 Zagreb
web: www.eliscaffe.com

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent nije ocijenjeno
Usluga nije ocijenjeno
UKUPNA OCJENA 5
Vaš oglas ovdje?

27 KOMENTARA

 1. Ivan Leko
  Comment Arrow

  Ima osobno iskustvo u Eliscaffeu i najkraće što mogu reći jest da je tamo kava uistinu život.
  Na svijetu postoje veliki brendovi među kojima, naravno, postoje stanovite razlike. No kod njih je prestiž upravo sam brend, pozicija na tržištu, broj prodanih šalica, prihodi, brutto, netto… Egzistencija tih kompanija ovisi o managerima prodaje i marketinga, ne o majstorima koji kavu žive i dišu.

  Postoje međutim na tom istom svijetu i male manufakture u kojima djeluju neovisni i slobodni ljudi, koji su kavu sanjali i nastavili svoj san slijediti. Te manufakture ne bi mogle opstati bez ljubavi prema opojnom napitku, ne bi preživjele da u svaki proces proizvodnje, kuhanja i posluživanja nije utkana osnovna životna motivacija i inspiracija kavom.

  Eliscaffe takva je manufaktura. Tamo vam dopuštaju da vam se kava ne svidi, i potruditi će se složiti bolju mješavinu, bolje skuhati ili priznati da ne mogu baš svima udovoljiti. No rijetki su oni koji izađu nezadovoljni, a ne postoje oni koji izađu a da nisu osjetili “Gazdinu” opijenost i zaljubljenost u kavu, u ostvarivanje svog sna.

  Ne propustite!

 2. Comment Arrow

  htio bih se zahvaliti i piscu recenzije, i piscu komentara…
  VIVAKAVA!
  VIVABARISTA!

 3. Ljubitelj kave
  Comment Arrow

  Iskustvo ispijanja kaveu Eliscaffeu ne može se nažalost (ili nasreću?) mjeriti ni sa jednim drugim lokalom u Hrvatskoj u kojem sam bio.

  Odnos prema kavi, strast i ljubav prema istoj dio su doživljaja ravnopravan samom okusu. Danas sam se odvažio popiti i njihov blend i kolumbijski “single blend” koji nude, to su bile 2 predivne šalice čarobnog napitka. O okusu ne treba trošiti riječi, 5+!

  Ovo je mjesto gdje bih komotno mogao “preobratiti” neke koji kavu “više ne piju”!

 4. Sanjin Šumar
  Comment Arrow

  Pazite samo da točno znate naziv lokala kad stupite nogom na to sveto mjesto jer će vas Gazda izbaciti ako ne znate. Ni slučajno nemojte preko mobitela objašnjavati lokaciju mikro kafića i govoriti o velikom Illy znaku te zamijeniti naziv Eliscaffe sa Illyscaffe jer nećete dobro proći.
  Drago mi je da ljudi u RH pokušavaju još više podići razinu kvalitete kave, ali ako se na ovaj način to misli voditi onda bi bolje bilo otvoriti klub za članove, a ne ugostiteljski objekt.
  Što se kave tiče, nažalost ne mogu napisati recenziju jer nisam ni stigao probati iz gore navedenih razloga, ali sam barem dobio dobru priču kako su me izbacili iz lokala u 10 ujutro trijeznog.

 5. nik
  Comment Arrow

  ‘Manje je vise!’

 6. Dora
  Comment Arrow

  najbolja kava u gradu i točka. nikad, ali nikad mi nakon kave u elisu nije bilo loše ili teško u želucu. uvijek sam poželila još. šteta što stolice nisu malo udobnije.

 7. Andrijana
  Comment Arrow

  Nik je cool – ‘coffee fundamentalist’. A to je u ovom slučaju pravo osvježenje. Čovjek očito zna o čemu priča, odn. što i kako radi. Kava je jednostavno neusporediva sa bilom kojom u gradu (a i šire) – ‘smooth’ i fina, fina čak bez imalo šećera (a ja inače trebam gotovo čitavu vrećicu šećera u kavi). Bez trunčice gorčine, kiselosti, ičega čega ne treba – samo jaaako, jako fina. Mislim da se ista (Nikova) mješavina služi u Velvetu i tamo je isto fina, ali pošto se tamo fokusira i na druge (fine) stvari osim kave, pravi doživljaj je ipak u Eliscaffe-u. I bilo je nekih pokušaja da je ista kava u Europi – ali tamo nikad nije bila ni blizu. Za štovaoce.

 8. Sergej
  Comment Arrow

  Pravu kavu sam probao prvi put u elisu. Do tada sam mislio da znam što je kava i prije nego bih dodirnuo šalicu, krcao sam šećer unutra jer su to svi radili. Eliscaffe je mjesto gdje je započela moja prava ljubav prema kavi.

 9. Comment Arrow

  Nik istina je da sam se zaljubio u kavu kad sam tebe vidio na podesavanju Mahlekenig mlinca na Pescenici. Od tada drugacije razmisljam o kavi i u kavi sam pronasao veliko ispunjenje. Hvala!

 10. nik
  Comment Arrow

  samo da javimo svima da eliscaffe ne sluzimo vise niti u velvetu niti u europi…
  u zg samo u eliscaffe, ilica 63…

 11. Lea
  Comment Arrow

  Kava u ELIS’u 5+
  Usluga 5+
  Ambijent 5 (steta sto nema terasu)
  Glazba 5
  WC ok. (pomalo unisex)

  OCJENA: cista petica, a za umjetnicki dojam jos jedan +

  Samo nastaviti tako i dalje…

  Ljubiteljica kave

 12. Lea
  Comment Arrow

  UH,bas sam se htjela ukljuciti u zanimljivu raspravu koju su vodili Vasi blogeri..kasnim:-( hoce li se vratiti njihovi komentari ili..? mislim da se zadnji odnosio na moje zaljenje sto nema terase, jer bi onda sigurno ljeti bilo puno vise gostiju na kavi u Elisu nego na Malom placu. Nemam osobno nis protiv kave s nogu:-) Pozdrav svima koji je piju bez secera! Make Coffee, not War!

 13. Comment Arrow

  Neki komentari uklonjeni su jer je diskusija išla u krivom smijeru dok su drugi kretali prema vrijeđanju za što na ovom blogu nema mjesta. Nadamo se da imate razumijevanja i zahvaljujemo se i dalje na vašim komentarima.

 14. Lea
  Comment Arrow

  Viva Kava :-) Procitala sam No Logo Just Taste i zainteresirala se za svijet kave. Osim sto knjiga super izgleda, fakat se cita u 1 dahu.. Zna li netko ko jos od nasih barista pise? ima li ista slicno na trzistu za preporuciti? fala unaprijed

 15. Sandra Naletilić
  Comment Arrow

  Kava bez premca! Jedna od rijetki koja se može i mora piti bez šećera. Ali vrijeme bi bilo da vlasnik razmisli o proširenju, jer mi se prečesto desilo da unutra nema mjesta, a stajanje na ulici, pogotovo po zimi i nije nešto. Dakle, ima nas puno koji volimo vašu kavu, ali dajte nam malo više prostora!!!! I ne bojte se štimung se neće izgubiti.

 16. nik
  Comment Arrow

  …hvala svima, i onima sa lijepim rijecima i zeljama, i onima koji nas kude zbog ovih i onih razloga jer nas zapravo tjeraju da budemo jos bolji!
  prosirenje ne da nije zelja, ali vlasnici raznih prostora u gradu koji zjape prazni su pomijesali vrijednost najma u vienni i u zagrebu kao i broj stanovnika tj. postotak eventualnih gostiju.
  ostaje nam ili da cekamo neka bolja vremena ili da postanemo d.d…

 17. tompa
  Comment Arrow

  sve najbolje u 2012. :)
  vidio sam kod okretišta črnomerec puno veći kafić s natpisom eliscaffe. jel to otvorena nova lokacija ili sam nešto pomiješao?

 18. Shtaki
  Comment Arrow

  Prvo smo čitale o vama, a onda, u potrazi za nepušačkim bircom, došle u Elliscaffe u Ilici…ali tamo se puši. Onda smo vas našle u Ilici. Ušle smo, ambijent me se nije baš dojmio jer ne volim bijelu boju, sterilna mi je…ali kava je najbolja koju smo ikada kušale. Glazba je bila jako dobra i nenametljiva što je veliki plus. Očito je namjera da se tamo dođe, popije kava i ne zadržava previše:) Bilo bi super da otvorite veći kafić s terasom, pa makar povisili cijene za par kuna. Vjerujte, platili bismo:)

 19. Tihana
  Comment Arrow

  Sve pohvale Eliscaffe lokalu, zaista najbolja kava koju sam pila!

 20. nina
  Comment Arrow

  Kava je dobra, istina. Ali prostor je pomalo zapušten, trebalo bi ponešto uložiti u njega. Nije ugodno zadržavati se.

 21. Comment Arrow

  Dobra kava ali kao što komentar ispred kaže u prostor se nije dugo uložilo. Šteta. Nije dovoljna samo dobra kava.

 22. Lana
  Comment Arrow

  Najbolja kava ikad!
  Puno putujem, a prva stvar koju tražim u novim gradovima je fina kava i lijepi birc. Međutim, nigdje nisam pronašla ništa što bi uspjelo nadmašiti Elis.

  Zaista, sve pohvale, sve je vrhunsko, a kava je božanski užitak…
  Hvala Nik za najbolju kavu na svijetu :)

 23. Stjepo
  Comment Arrow

  Bio prije par mjeseci tamo (nije mi usput) ali danas se spremam opet. Bijela kava mi nije bila baš nešto dok je cappuccino odličan.

 24. CycleMotion
  Comment Arrow

  Definitivno, ali definitivno kava koja mi je promjenila misljenje o oavi kao takvoj i radinkoje sam usaonmalo dublje u cijelu filozofiju svijeta kave. To ja za mene THE ESPRESSO kakav treba biti. Ne variraju u kvaliteti, sve su to samo minorne razlike i verzije okusa i blenda, ali kvaliteta je uvijek prisutna. Ljubav i paznja s kojom se pravi kava je nevjerojatna. Eliscaffe je kafic prema kojem imas postovanje i zna se zasto se tamo ide, ne idem tamo na trac partije, tamo se ide sa ciljem da se popije vrhunska kava i sve je usmjereno ka tome, zato nema “nesscaffea” i ostalih pizdarija. Ne trebam govoriti da tamo kupujem njihov blend jer mi je vrhunski. Zna da je ovo pretjerano hvaljenje, ali svoje odusevljenje nemam namjeru skrivati jer su to zasluzili. Pozdrav!!! ;) ;) :D

 25. Vitaliy Boyko
  Comment Arrow

  Najbolja kava u Hrvatskoj!!! Imaju super lokaciju i uredenje. Jedina mana sto ima premalo mjesta pa cesto ni ne mozes doc sjest i popit kavu. Ali sto se tice kave i cijene za tu kavu sve je super :)

 26. PiCoLovac
  Comment Arrow

  e nekADA je bila bolja, sada je pala kvaliteta

 27. dario
  Comment Arrow

  koma čoeče , pretjerano hvale za baš ništa posebno

Što mislite o ovom lokalu?