42 Coffee Co.

42 Coffee Co.

42 Coffee Co.

NOVA OAZA ZA SVE LJUBITELJE KVALITETNE KAVE U CENTRU ZAGREBA

Odmah po ulasku prepuštam se olfaktivnoj kulisi pržene kave i ugodnoj atmosferi prostora uređenog u industrijskom stilu kojim dominira impresivni veliki stol koji vas naprosto poziva da se pridružite ekipi, prepustite uživanju u laganom žamoru što ga stvaraju bariste iza šanka i nagradite se svojim dnevnim “eliksirom”. Detalji kao i sam interijer ostavljaju dojam kao da ste ušli u kakav londonski coffee shop. U prostoru je nemoguće ne primijetiti famoznu La Marzocco Strada mašinu, vjerojatno jedini takav model u Hrvatsskoj, koja daje naslutiti da nema mjesta improvizaciji. I zaista, ako se prepustite gledanju čarolije koja se zbiva s druge strane šanka, primijetit ćete kako se sve radi s velikom preciznošću, velikim interesu i trudom, što se očituje u kvaliteti svakog pojedinog espressa.

 

Prilazim šanku i u razgovoru s izrazito ljubaznom baristicom Marinom doznajem mnogo zanimljivih detalja, između ostaloga da su svi prošli trening u već dobro poznatom Cafeu u Dvorištu, te da iz njihove pržionice Cogito Coffee naručuju svježe prženu kavu i blendove koje imaju u ponudi. Trenutno espresso pripremaju od 80% gvatemalske i 20% etiopske kave. Blendove mijenjaju pa ćete vjerojatno naići i na druge kombinacije. Vlasnik Kristijan nam otkrije da kavu možete kupiti i za kućnu upotrebu, samo je potrebno naglasiti na koji ćete ju način pripremati i dobit ćete finije ili grublje mljevenu kavu.

Mogao bi napisati “Servirani espresso, zlatno smeđe kreme, bez vidljivih mjehurića odaje dojam rapsodije aroma koja mi se sprema”. No, reći ću samo “Espresso je fantazija”. Već s prvim gutljajem, ugodnim jer je temperatura idealna, počinje se razvijati duboki, suptilno slatkast voćni bouquet. Prati ga orašasto okus koji i nekoliko minuta nakon ispijanja ostaje na nepcima. I cappuccinu je bio prema očekivanju odličan intenzivnog orašastog okusa, s mikro-pjenom. Ako sve ostane na tom nivou, Zagreb će zasigurno imati veliko novo mjesto u kvaliteti kave. Veliki plus za kavu: Ventilacija je tako dobra i jaka da mislite da je nepušački lokal.

Još je dosta toga ostalo za ispričati, ali odite sami vidjeti.

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 4.8
Vaš oglas ovdje?

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Što mislite o ovom lokalu?