1st Coffee

1st Coffee

1st Coffee

Kafić s 9 vrsta kave!

1st Coffee na Facebook-u:

“1st Coffee” nije zamišljen samo kao Vaša prva jutarnja kava. “1st Coffee” je prvi pravi izbor iz bogatog izloga različitih sorti, aroma, načina pripreme, tradicije i kulture uzgoja kave iz cijelog svijeta!

Mjesto s 9 vrsta kave iz Etiopije, Puerto Rica, Kenije, Indije, Nikarague, s Haitija ili “Kopi Luwaka” is Indonezije.. Pravo mjesto za svakoga tko želi isprobati različite arome ili doznati kako se različite vrste kave razlikuju u okusu.
Cijene te kave variraju od 8 do 50 kn po šalici. No svaki vrhunski “single origin”, zahtijeva puno od jednog bariste. Jedna vrsta kave zahtjeva posebnu temperaturu vode, druga snažniji pritisak “tamperom”, a treća opet zahtijeva poseban stupanj mljevenja. Hoćemo reći da je već dosta teško iz samo jednog “single origin”-a izvući  najbolje moguće a iz njih 9, gdje svaki od njih ima svoje zahtjeve, i to u svakodnevnoj gužvi i hektici kakva je u 1st Coffee vladala predstavlja vrlo zahtjevan zadatak.

U unutarnjem dizajnu lokala prevladava bijela boja i njegovo tako stvoreno osvjetljenje daje ugodnu atmosferu. Vlasnik nam je rekao da će se ugraditi ventilacija, te da 1st Coffee ostaje pušački lokal. Sigurno je interesantno u jednom lokalu vidjeti poredano 9 mlinaca. Za svaku vrstu kave po jedan. Meni je dosta informativno, jer opisuje kratko odakle je koji “single origin” i što se od njega očekuje. Tu odmah naravno nastaje problem, jer se čovjek ne može odlučiti što bi prvo probao a  svjestan je toga da nema smisla popiti 9 espressa za redom. To ga čini malo razočaranim, ali zato će se sigurno i vratiti. Mi smo naručili kavu iz Etiopije, Haitija i Nikaragve… Što smo otkrili – nećemo reći, jer to morate sami isprobati i guštati u istraživanju arome. Za samu činjenicu da je ponuda kave toliko bogata i egzotična dajemo puno bodova.

Cappuccino je bio dobar. Krema mlijeka i Crema espressa su se fino pomiješale, iako je mlijeko moglo biti još kremastije. Temperatura je bila malo preniska (mlako). No, sve u svemu, dalo se fino piti i guštati u njemu i to – bez šećera.

Sažetak: Ponuda kave je bogata i interesantna za svakog ljubitelja kave, lokal je ugodan i komunikativan. Ovaj lokal je u svakom slučaju za preporučiti. Jedino je teško naći mjesto na terasi, malo je gužva… a muzika iz susjednog CD Shopa je malo preglasna, no nekima će upravo to biti privlačno.

1st Coffee

Adresa: Preradovićeva 12, HR-10000 Zagreb
tel: 01/4854 780 |  

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 3,8
Vaš oglas ovdje?

3 KOMENTARA

 1. Ivan Leko
  Comment Arrow

  Pozdravljam ideju ali zamjeram što se devet vrsta kave kuha na jednom aparatu, na jednoj temperaturi vode.

  Interijer je zaista bezukusan, naročito galerija a tekstovi od kavi (koji i ispunjavaju zidove) se krcati gramatičkih felera. Razumio bih da je jedna, ali u tri rečenice smo ih našli 12, to je ipak previše. Dalje nismo ni čitali.

  Svejedno ja moram priznati da ću bolju kavu popiti u 1st coffiju nego u 98% ostalih caffea u HR, pa stoga ponavljam da pozdravljam ovu ideju i da joj želim svu sreću u razvoju.

 2. vanya80
  Comment Arrow

  jedna od najboljih kava u centru! mi smo kao nekakva nacija koja kakti jako voli kavu, a upravo ono sto Ivan kaze, 98% lokala nudi kavu koja je ispod svake kritike. Narucim kraci espresso, a dobijem razvodjeni shit do vrha salice, s pjenom koja pliva i raspada se, vrlo cesto espresso dodje i mlak, a to def ubija okus. jos kad je ta kava franck, a najcesce je, to je ubitacna kombinacija. iako franck kava nije losa..samo mi je nekak nedefinirana aroma.

 3. CycleMotion
  Comment Arrow

  Odlican kafic sa fantasticnom kafom i odlicnim izborom. Drugi najbolji espresso u gradu, odmah iza Eliscaffe-a koji za sada nedostizan.
  Zamjeram prenaguzvanost, pusenje i glasnu glazbu, ali baristi su odlicni, znaju znanje, lijepo objasne sve, daju ti preporuke i argumentiraju ti ih, prezadovoljan sam!
  Pohvala zbog toga sto nemaju sve kafe odjedanput jer, kako oni kazu, ne bi se moglo potrositi te bi kafa izgubila svoja svojstva, a ne zele ljudima prodavat skart, tako da su uvijek 3-4 vrste koje se izmjenjuju. Po meni pohvalno! ;)
  Pitao sam i za Kopi Luwaku. Rekli su da je toliko rijetka da je dobiju tek 1kg godisnje te ode za cca 2 tjedna, salica espressa je 99kn.

  Eto toliko od mene. Pozdrav! ;)

Što mislite o ovom lokalu?