Velvet

Velvet

Velvet

Le petit Cafe u Dežmanovom prolazu!

Nekada kultni lokal prošle je godine ponovno otvorio svoja vrata širokoj publici. Čekali smo  nekoliko godina od njegovog zatvaranja da nam akademski slikar,
cvječar i scenograf  Saša Šekoranja i producentica i PR menadžerica Ana
Petričić Gojanović prezentiraju novi Velvet s svojim jedinstvenim konceptom.

Uspješan koncept mnogih evropskih  Coffee Shopova – kombiniranje
vrhunske kave i svježe iscijeđenih sokova, kolača  i juhe – funkcionira odlično i u Velvetu.  Posebnost Velveta je u tome da se u baru  nalazi i umjetnička galerija.

Poseban je ovaj lokal u svakom pogledu.

Prvi WOW efekt stvoren je već na ulasku kad vam pogled ostane na stražnjoj strani prelijepe Faema – e E61 iz 1961 godine. Kad smo konačno uspjeli odvratiti pogled od ovog legendarnog espresso aparata na trenutak smo zaboravili u kojem se to gradu mi uopće nalazimo. Kruživši pogledom po lokalu pomislit će te da sjedite u pravom malom bistrou usred Francuske. Tome pridonosi crno bijelo popločen pod, lijepo i razigrano ukrašen šank te mali bijeli,okrugli bistro stolići s pripadajućim stolcima. Istu takvu klasičnu eleganciju pokazao je i barista koji nas je pozdravio. Odjenut u bijelu košulju s crnom kravatom konzekventno je ispoštovao svaki korak u pripremi našeg espressa. Ovdje se radi s ekskluzivnom kavom iz Elliscafe-a koju su nam servirali i u njihovim bijelim keramičkim šalicama. Uz espresso dobili smo i jako fini kolačić, koji je već sam po sebi razlog zašto bi se došlo u Velvet.

U svojoj kavi tamo doista možete uživati jer je i atmosfera vrlo ugodna, nepušačka i opuštena. Velvet je vrlo prijateljsko i komunikativno mjesto u kojem naši građani na očigled uživaju. Svi se uzajamno pozdravljaju, pričaju s konobarom, čitaju svoje dnevne novine… Može se reči da je Velvet jedno moderno mjesto koje prati duh današnjeg vremena i potrebe današnjih potrošaća. Ovdje je kvaliteta na prvom mjestu i nadamao se da Velvet neće više nikada zatvoriti !

Velvet

Adresa:Dežmanova 9, HR-10000 Zagreb
web: www.velvet.hr

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 3.7
Vaš oglas ovdje?

10 KOMENTARA

 1. Comment Arrow

  hvala jos jednom i autorima clanka, i posebno hvala baristima velveta koji slusaju kada im pricam o kavi!

  vivakava!

 2. Comment Arrow

  Vise detalja o spravljenom espressu i cappucinu?

 3. Ljubitelj kave
  Comment Arrow

  Daleko najdecentnije uređen kafić. Kava izvrsna. 5+

 4. Hrvoje Habdija
  Comment Arrow

  Kafic je za 5 ! Odlicna atmosfera jednostavno savrsen .

 5. Adrijan
  Comment Arrow

  Ovo mjesto barem ima neku dušu i priču, kao i fantastičnu atmosferu, za razliku od elis caffea koji ima samo pvc plastiku. tako da svi ljubitelji elis caffe blenda ovdje mogu uživati u kavi sa dušom.

 6. Dora
  Comment Arrow

  Odlična kava, dobra atmosfera, ali grozno neudobne stolice. I istina je da je ugodniji od Eliscafea u kojem škripe stolice, ali original je ipak original :)

 7. Sergej
  Comment Arrow

  Predivno uređen lokal sa još predivnijom kavom. :) A barista Oliver je kralj svih kraljeva.

 8. Comment Arrow

  Too kind words sergej… Too kind… :)

 9. Shtaki
  Comment Arrow

  Čitam u jednom komentaru da više ne služe Ellis kavu. Je li to istina?

 10. Bare
  Comment Arrow

  Zadnja 2 puta u gornjem Velvetu prilično loša bijela kava. Bio sam dosta puta tamo, prije je uglavnom bila vrlo dobra kava.

Što mislite o ovom lokalu?