17.04. Osnivanje udruge hrvatskih bariste!

Objavljeno: 01/04/2010 • Autor: redakcija • Oznake: ,

Nik Orosi-  najpoznatiji barista Hrvatske- i Eliscaffe pozivaju sve zainteresirane u subotu 17.04 u 14h u Ilici 63, na druženje  i osnivanje barista udruge za RH.

Teme o kojima će se raspravljati biti će  između ostalog  organizacija udruge i program za 2010/2011 godinu, organizacija tečajeva i sljedećeg hrvatskog barista prvenstva.

Sigurno će biti veselo i informativno. Cilj iniciatora i drugih barista je širenje kulture kave. Organizacija SCAE inače je udruga koja u Evropi ujedinjuje stručnjake i  ljubitelje kave s ciljem da stvore “bolji svijet kave”. U SCAE prisutni su svi članovi tržišta kave – od farmera do barista. Ideja je zajednički  poboljšati kvalitetu kave i širiti znanje o njoj, njezinoj obradi i pripremi,  te služiti kao stručna platforma za kavu.

Većina barista koji su ovaj događaj planirali trenutno nisu zadovoljni s postojećim hrvatskim odjelom SCAE. Glavna kritika je da interes hrvatskog odjela nije širenje kulture kave nego više zadovoljavanje sponzora. Iz tog razloga bojkotiraju ovogodišnji Barista Championship i odlučili su se družiti u Ilici.

više informacije: info@eliscaffe.com

Vaš oglas ovdje?