Kino Europa

Kino Europa

Kino Europa

Kao veliki ljubitelji filmova i kave  jako nam se dopao koncept u kojem su ta dva elementa spojena.

Kako to izgleda i na koj način je to moguće  pokazuje nam mladi tim Kina Europe. Mjesto umjetničkih filmova, Zagreb film festivala, club i cafe- sve na jednoj lokaciji. Otišli smo se uvjeriti koliko je taj koncept uspješan i koliko veliku ulogu ovdje igra kava.

Da bi ušli  u cafe morate proći veliku terasu. Već se ovdje vidi koliko je kombinacija kave i kina uspješno realizirana. Vrlo je simpatično da su stolice u obliku režiserskih stolica jednog filmskog seta. Terasa je inače potpuno pokrivena, što bi u ljetnim mjesecima mogao biti spas za svakoga tko se skriva od  jakog sunca.

U tom je stilu uređen I prednji dio cafea u kojem se skuplja pretežno mlada generacija. Nas je naravno zanimao šank. Tražeći njega ušli smo dublje u dvoranu I našli ga u jednom velikom elegantnom prostoru u kutu. Cijeli je prostor uopće vrlo elegantan. Šank i  Dj pult (za večernje zabave petkom i subotom) dizajniran je u bijelom. Prostor po danu služi kao lounge u kojem se na kožnim foteljama može ugodno odmoriti i opustiti no tko sam dođe na kavicu, mogao bi se u ovom prostoru osjećati malo usamljeno. Taj je prostor prvenstveno namijenjen  kao preddvorana za ulaz u kino.

Na šanku smo, kao i uvijek,  naručili espresso.

Pripremio nam ga je mladi i jako smireni barista, kojeg je njegov ne tako smireni konobar stalno požurivao da radi brže. No mladić se nije dao tjerati i u potpunosti se koncentrirao na pripremu naših napitaka. To nam se odmah svidjelo, jer tamo gdje se priprema dobra kava se podrazumjeva da priprema iste može trajati koju minute duže. Upravo ti koraci jednog ozbiljnog bariste  su na kraju odlučujući za dobar rezultat. Naravno da i kolega kojem se žurilo zbog gostiju nije u krivu jer mu je važno da gosti ne čekaju dugo na svoju kavicu. Ipak,  upravo ta ravnoteža između kvalitete i kvantitete  je ključ uspjeha.  Mi naravno tendiramo prema kvaliteti a očito i naš mladi barista.

Vraćamo se na espresso. Mlinac koji se ovdje koristi je odličan Mazzer Kony s dozatorom. Mladić nam je ispričao da su prije mljeli „on demand“ no da im se taj mlinac pokvario. Isprike ovdje zaista  nisu potrebne jer je Mazzer  sa svojim koničnim zupčanicima i niskim brojem okretaja odličan mlinac -sa ili bez dozatora -  a naravno da se i njega uz malo vježbe može koristiti „on demand“.  Nakon pritiska s klik tamperom nije više dugo potrajalo i nama je serviran naš esppresso i to u šalicama Eliscafe-a. No logo, just taste. Naš espresso je bio za preporučiti. Svježi okusom, lagan, sa svijetlo smeđom cremom. Okus je bio više vočno kiselkasti nego gorki.

Opet za šankom -jer nam je bilo malo dosadno u velikoj dvorani – naručili smo drugu rundu: cappuccino.

Cappuccino je bio po našem ukusu. Crema kakva treba biti, veličina i temperatura odlične, latte art na vrhu i okus – barem nama – lagano po lješnjaku.  Na kraju smo priznali da je koncept kina i kave ovdje vrlo dobro uspio. Primjetili smo u regalu s DVD filmovima  odmah i film “Coffee and Cigaretes”. Detalji su bitni !

Kako je i njihov barista sam rekao još uvijek se ima puno toga  za naučiti, no to vrijedi za sve velike ljubitelje kave. Sigurni smo da će ova mlada ekipa s vremenom postati sve bolja I bolja.

Kino Europa

Adresa: Varšavska 3, Zagrebtel: +385 1 48 29 045  +385 1 48 29 045 | email: info@kinoeuropa.hr | web: www.kinoeuropa.hr

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 3,7
Vaš oglas ovdje?

1 KOMENTAR

  1. Dora
    Comment Arrow

    Sramota za Nikovu kavu. Ne ulazim u način pripremanja, ali predaleko je šank od stolova. Kad ima puno gostiju, spravljaju više kava odjednom i redovito dolazi hladna na stol. Zaobilazim nakon ponovljenog lošeg iskustva.

Što mislite o ovom lokalu?