Prava kava i Avenue Mall

Objavljeno: 25/04/2010 • Autor: redakcija • Oznake: ,

Najbolja kava u Avenue Mall-u?

“Gdje se pije najbolju kavu u Avenue Mall-u?” To je bilo pitanje koje smo zapitali 150 zaposlenika  iz  butika, dučana i lokala  Avenue Mall-a. Predpostavili smo da bi oni trebali znati najbolje jer ipak tamo svakodnevno piju svoju kavu.

Počeli smo svoju anketu u prizemlju i većina tamošnjih glasova otišla je Metropolitan bar-u i Daily News Café-u, koji su pozicionirani isto u prizemlju. Na pitanje, zašto im je taj lokal najdraži,  90 % odgovorilo je da im je najbliži dok je samo 10 %  bilo mišljenja da je tamo i najbolja kava. Već  na 1. katu lokali iz prizemlja ostali su gotovo bez glasova., no lokal s ukupno najviše glasova (40%), Café de Paris na 1. katu  dobio je  glasove sa svih etaža. To nam je odmah dalo nadu da je tamo možda ipak kvaliteta razlog za njegov uspjeh među “Avenue Mall-cima”.

Probali smo kavu kod pobjednika i zaista…. kava je odgovarala i našim zahtjevima. Tim Café de Paris-a za šankom bio je ugodno iznenađen  rezultatom naše ankete i mlada baristica Jelena pripremila nam je s velikom osmijehom jedan espresso. Mogli smo se i sami uvjeriti da ekipa oko baristice zna za osnovne principe u pripremi espressa.  Cappuccino je ispao u klasični varijanti s čvrstom pjenom na vrhu kave, što znači da SCAE standarde nebi prošao ali je sa svojom barem čvrstom pjenom bio bolji od mnogih ostalih. Nažalost se ovdje još uvijek ne koristi svježe mlijeko a i  vrijeme ekstrakcije  nije optimalno -koliko smo imali prilike vidjeti. Sveukupno mislimo ipak da su konzumenti kave u Avenue Mall-u izabrali pravi lokal jer u odnosu prema drugima, barem prema našoj anketi, je Café de Paris ipak nekoliko koraka ispred drugih . Lijepo je znati da potrošaći na kraju priče ipak razlikuju i cijene  kvalitetniju kavu ili barem primjećuju trud oko iste.

Završili smo dan  posjetom Escobar Orient-u koji je dobio samo 4 % glasova svojih susjeda i  time završio na kraju naše liste. Nakon što smo naručili jedan espresso već smo u toku pripreme mogli zaključiti da espresso neće udovoljiti našim standardima. Dali smo mladićima nekoliko savjeta oko mlinca, aparata i tampera  koje su vrlo zainteresirano poslušali no interes sa strane ove dvojice barista o pravoj pripremi bio je i puno veći te smo stekli dojam da im motivacije ne fali i da bi se uz malo truda s vremenom od njih moglo očekivati puno bolje. Ponosno su nam pokazali da u Escobar-u pripremaju i tursku kavu, što nam se  jako svidjelo i vjerujemo da ih u pripremi turske kave, iako je nismo probali, niko u Avenue Mall-u ne stiže, što je i za očekivati od orientalnog kafića.

Primjetili smo da i gužva u lokalima prati naš rezultat. Moglo bi se reči koliko glasova toliko gosti. Dali je to slučajnost ili  možda ipak ima nešto u starom pravilu: „ako ne poznaš kafić, onda izaberi onaj gdi ima najviše ljudi“ neznamo. Hoćemo reči: uvjerite se sami.

Avenue Mall

Adresa: Av. Dubrovnik 16, 10020 Zagreb |Fax: +385 1 6527 137 | email: office@avenuemall.com.hr | web: www.avenuemall.com.hr

Vaš oglas ovdje?