Kino Grič

Kino Grič

Kino Grič

Još jedno od naših dobrih starih kina koje je prepoznalo potencial  prave kave.

Neznamo dali je razlog ove metamorfoze  dolazak multiplex kina u Zagreb, da kina poput Grič-a i Europe u prijepodnevnim satima postaju kafići, no nije ni važno dok to rade  na takav dobar način.

Kino Grič otvorilo je svoja vrata početkom ove godine. U potpuno obnovljenom prostoru može se uživati uz kavu i dobro društvo. Ambijent je pun veselih boja, smjestit se možete u redateljskim stolicama ili na galeriji i zauzeti jednu od crvenih kino fotelja. Prostor je vrlo lijepo adaptiran i uklapa se odlično u cijeli koncept kina i kave. U istim bojama i istom stilu  otvorena je ovih dana i mala terasa koja je sa svojim bojama sigurno jedna od najljepših u Jurišićevoj ulici.

Ako ste u gradu, ovdje možete popiti dobar espresso ( Illy). Za naše pojmove bio je malo predugo ekstrahiran, no bitno je to da smo opet pronašli lokal u kojem se radi po  osnovnim  principima pripreme jednog espressa; radi se čisto i zna se koristiti tamper. Kavu se uzima iz dozatora, što je šteta i jedan od razloga za samo 3 zvjezdice.

Nakon naruđbe cappuccina  dvojica barista su naslutila da moramo imati nekakve veze s kavom

te su si posebno dali truda oko mliječnog napitka. I opet: rezultat je bio solidan i iznad prosjeka. Nažalost  koristi se trajno mlijeko što se primjećuje u okusu a i pjena je bila malo prečvrsta tako da im latte art nije uspio no uz malo vježbe sigurni smo da će ova motivirana ekipa uskoro savladati i taj segment. Pohvalili su nam se da im na kavu često dolazi njihov prijatelj Matija Hrkać, ovogodišnji hrvatski barista prvak pa smo sigurni da će i od njega još svašta naučiti.

No, da budemo ovdje jasni: . Latte art nema nikakvog utjecaja na okus cappuccina ali pokazuje  znanje i vještinu pripreme espressa i ostalih napitka kave. Za uspješan latte art potrebna je specifična gustoća mlijeka, polutekuća ali ipak pjenasta i bez mjehurića koja je u stanju prodrti ispod creme espressa i zajedno s njom se diže dok se puni šalica. Samo tada “kavoljubac” osjeti potpuni okus cappuccina, znači kave i mlijeka, već sa prvim gutljajem.  To znači da ako mi od prave kave vidimo uspješni latte art na kavi, znamo već vizualno da je pjena prava (1 zvijezdica), a ako se još  koristi   i svježe mlijeko i stime dobiva bogatiji  okus, evo još jedne zvijezdice…. a  za čistu ljepotu cappuccina dajemo ih i pet.

Na kraju moramo još pohvaliti i vrlo ljubazan tim kina Grič. Bili su vrlo komunikativni i imaju pravi stav prema posluživanju gosta. Sami vole kavu ali i koktele tako da ćete uskoro moći piti i osvježavajuća pića prije ulazka u kino a možda i vidjeti mali flair tending show (bacanje flaša i to  ) ! Kino Grič je jako atraktivno u ukupnoj ponudi i za preporučiti za kavu.

Kino Grič

Adresa: Jurišićeva 6, Zagreb | tel: 01/48-34-900 | email: info@kinematografi.hr | web: www.kinematografi.hr

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 3
Vaš oglas ovdje?

1 KOMENTAR

  1. Dora
    Comment Arrow

    Dobra kava i super ambijent ali izgubili su me kad su dozvolili pušenje. Vratit ću im se kad zatopli pa ću sjest van uz tračnice. Pravi doživljaj zagreba.

Što mislite o ovom lokalu?