Caffe Bar Flores

Caffe Bar Flores

Caffe Bar Flores

…ili Institut Parfumeur Flores?

Zaista smo naišli na jedno totalno netipično mjesto u centru grada i to opet u Dežmanovom prolazu. Da čovjek ne vidi terasu pred kafićem na ulazu malo bi se zbunio: “Institut Parfumeur Flores”.  Nismo sigurni može li se ovo mjesto uopće nazvati kafićem ili caffe barom.  U jednom dijelu lokala prodaju se vrhunski parfemi a u drugom eksluzivni prehrambeni proizvodi poput riže, maslina, tartufa, aromatiziranog šećera i vrhunske čajeva od kojih se svaki može  pomirišati.  Poznati arhitekt Nikola Filipović dizajnirao je Flores u starom francuskom stilu. Misao vodilja bila je napraviti nešto posebno, što se ne vidi svaki dan a to im je definitivno vrlo dobro uspjelo. Već sam prostor i ponuda vrijedni su posjete Floresu. No sada se sigurno pitajte gdje je u toj cijeloj priči  kava ? To smo se pitali i mi dok nismo u manjoj prostoriji konačno pronašli što smo došli tražiti; srce svakog kafića – espresso aparat ! Uočili smo prelijepu Victoriu Arduino, model “Adonis” u retro dizajnu, koja se savršeno uklapa u prostor. Ta tvrtka ima od davne 1906 godine  veliku tradiciju u proizvodnji espresso aparata. Tada je  Pier Teresio Arduino predstavio Victoriu Arduino na sajmu u Milanu kao svoj prvi aparat.

Svoj espresso popili smo ipak vani na terasi  koja nije ništa manje ekskluzivna ili impresivna.

Serviran je bio u Lavazza šalicama što  je i bio jedini sponzorski logo kojeg smo mogli otkriti. Bacivši samo jedan pogled na  cremu espressa znali smo da će ovo biti uspjeh. Crema je bila  boje liešnjaka s tamnim točkama na površini.  Gospodin Luigi Lavazza si je vjerojatno tako zamislio svoju kavu kada je počeo s poslom. Bolju Lavazzu da sada nismo pili u gradu.

Cappuccino u Floresu svoj espresso još nemože u cjelosti pratiti . Bodove dobiva svakako za svježe mlijeko i higijenu u korištenju istog no krema nije bila u željenom “mikrofoam” obliku, što znači da je bila klasična s dosta mjehurića. Zbog toga se ni Latte Art nije mogao očekivati. Ipak, okusom je cappuccino ipak bio dobar. Uglavnom, Flores je svakako za preporučiti i  želimo ovom ljubaznom timu još puno uspjeha.

Caffe Bar Flores

Adresa: Dezmanov prolaz 2, Zagreb | tel: +385 1 4814 555 | email: ivan@flores-group.com | web: www.www.flores-group.com

Usluga Ocjena
Espresso
 
Cappuccino
 
Ambijent
 
Usluga
 
UKUPNA OCJENA 3,9
Vaš oglas ovdje?

4 KOMENTARA

 1. Damir Tomicic
  Comment Arrow

  Doista prekrasan prostor i usluga i veseli me ‘natjecanje’ Velveta i Floresa u Dezmanovom i utrkom prema kvaliteti i novostima u ponudi. Oko kave, imate pravo, mladić u Floresu je odličan i ima potencijala te puno toga ostaje Lavazzi za ‘istrenirati’ ga nasuprot Eliscaffe mješavini koju koriste u Velvetu i njihovom guruu kave.

 2. VeB
  Comment Arrow

  Lokal je poseban, prekrasno okruženje, konobari pristojni i usluga na visini, stvarno se trude, ali…
  Na espressu treba još poraditi, još samo malo do savšenstva.

  In bocca al lupo!

 3. t
  Comment Arrow

  bijela kava vrlo dobra, ponekad i odlična. sjedenje na galeriji preporučam samo vrlo mršavima.

 4. Bare
  Comment Arrow

  Zadnja 2-3 puta loša bijela kava – neko vrijeme neću ići tamo pit kavu. Prije je bijela kava bila vrlo dobra, koji put i iznimna. Bio sam puuno puta u Floresu.

Što mislite o ovom lokalu?