Booksa

Objavljeno: 14/05/2010 • Autor: redakcija • Oznake:

Ovaj članak ne pišemo zbog kave već više zbog važnosti same tematike jer mislimo da je koncept Booksa  bez obzira na kavu vrijedno poticati.

Književni klub Booksa klupski je prostor otvorenog tipa koji svojim članovima nudi mogućnost aktivnog i edukativnog provođenja slobodnog vremena.

Udruga za promicanje kulture „Kulturtreger“ koja stoji poput sive eminencije iza  omiljenog kluba Booksa osnovana je 2003. s glavnim ciljem promocije i popularizacije književnosti i drugih oblika suvremene urbane kulture i kulture mladih.

Booksa je absolutno opušteno mjesto za  čitati knjige iz klupske biblioteke (ne funkcioniraju kao knjižnica), čitati dnevni i tjedni tisak te domaće i strane književne časopise. Ovdje se možete informirati  o  svim relevantnim kulturnim događanjima u gradu, slušati najnoviju i najbolju svjetsku i domaću glazbu, kako uživo, tako i snimljenu te uživati u izložbama mladih i perspektivnih likovnih umjetnika.

Program u Booksi je širok i mislimo da je to jedno vrlo važno i potrebno mjesto za naše mlade koje je preuzelo jako bitnu zadaću a to je širenje kulture.

Istovremeno mislimo da književnost, kultura i umjetnost idu ruku pod ruku s dobrom kavom. Već prije stotinu godina, kada se  kultura kave počela širiti Evropom i svijetom su se intelektualci skupljali u kavanama i uz kavu raspravljali o svim aktualnim temama. Poslovni dogovori i političke intrige uvijek su bile popračene  dobrom šalicom kave. Oduvjek je šalica kave stajala na stolu jednog pisca ili pjesnika. Pa tako je i vrlo važno da su naši mladi umjetnici i prijatelji  kulture i glazbe u Booksi opskrbljeni pravom kavom.

Da nismo slučajno u prolazu primjetili da ekipa sjedi na klupi pred lokalom i pokraj sebe ima tacne s šalicama kave, nebi nikada doznali da ovo nije obična knjižara. Zadržimo se odmah na tim klupicama. Klupice su pokrivene  lijepim jastucima na koje se možete ležerno izvaliti  i pratiti događanja u Martičevoj ulici i na trgu. Unutarnji prostor daje dojam jednog velikog dnevnog boravka. Svuda sjede mladi koji ili rade nešto na laptopu ili nešto čitaju ili kao ekipa iz serije “friends” sjede na foteljama i raspravlja o svojem danu.

Booksa je jedno vrlo privlačno i zanimljivo mjesto i želimo im puno uspjeha u budućem poslovanju.

Booksa

Adresa: Martićeva 14d, Zagreb | email: info@booksa.hr | web: www.booksa.hr

Vaš oglas ovdje?

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar