Zagreb Džezva Festival 2010

Objavljeno: 26/05/2010 • Autor: redakcija • Oznake: ,

Portal Prava kava u suradnji s Fly!bar-om organizira prvi Zagreb Đezva festival, 06.06.2010. s pocetkom u 14.00h.

Đezva Festival je događaj kroz koji slavimo našu kulturu kave. Tradicionalna kava u Hrvatskoj je turska kava. Način kuhanja kave u đezvi ili ibriku.  Način  na koji cijeli arapski svijet ali i Turci, Grci, Bosanci i Hrvati već stoljećima kuhaju svoj najdraži napitak.

Nekada davno kuhanje kave je bilo ritual i tradicija. Nešto, što se u današnje doba gotovo izgubilo.  „Idemo na kavu“ vrlo je vjerojatno najčešće izgovorena rečenica u Hrvatskoj, no ona danas ne znači da ćemo se i posvetiti kavi. Vratite se s nama kulturi kave !

Portal Prava Kava za vas traži najbolju kavu u gradu.  Dolaskom na ovaj festival saznati ćete novosti, trendove i zanimljivosti iz svijeta kave. Glavni sponzor festivala je Julius Meinl koji nudi kavu vrhunskog okusa, mješavine premium Arabica zrna i zrna indijske Robuste, srednje tamno prženih, smeđe, baršunaste i dugotrajne kreme, intenzivne arome i mekanog, tjelesnog okusa. Također, ostali sponzori, Teneo Coffee Shop nudi vam ekskluzivne proizvode , tečajeve i gastronomske koncepte vezane uz temu „Coffee Shop”. Ukratko, nudi vam sve za vašu kavu! Pridružite nam se na spektakularnom, nikad viđenom popodnevnom druženju, pokažite svoje znanje i  iskustvo o kavi i zabavnim natjecanjem u pripremi turske kave uveličajte ovo humanitarno druženje.

Pokažite nam svoje trikove i tajne tehnike kuhanja kave,

najljepše šalice, svoju super đezvu u kojoj je još vaša baka kuhala kavu, najkreativni kostim  i najinteresantniju priču o vašoj turskoj kavi, a naš žiri će vas ocijeniti i nagraditi! Pripremili smo i nastup 20 trbušnih plesačica, plesnog društva „Orijentalni Ples“,  koje će razbiti strah onima malo manje hrabrima i navesti Vas da se okušate u našem natjecanju! Za one najmlađe, stvorena je radionica koju će voditi “Galerija Vivoda“. Vrijedni dječaci i djevojčice pomoći će nam u humanitarnoj akciji prodajom svojih crteža kave. Također, i prihod od prodaje kolača otići će u humanitarne svrhe- projekt  „Pomaganje je uvijek IN“

Nadamo se da vas je ova priča zaintrigirala i da već počinjete pisati vašu najinteresantniju priču o turskoj kavi. Šaljite ih na natalie@flybar.hr ili na 098/455-547 (Natalie) ili pravakava@pravakava.com. Najinteresantniju ćemo bogato nagraditi. Razmislite i o najoriginalnijem kostimu, neka odjeća predstavlja vašu asocijaciju na temu „kava“.

Vidimo se 06.06. od 14 sati u Fly!bar-u!

Vaš oglas ovdje?