Barista team

Kavu ocijenjuje naš barista team

Definicija Bariste ima puno. Profesionalni Bariste često sami sebe vide kao umjetnike kave i majstora espresso aparata. Barista ima veliko znanje o sirovini kavi, uzgoju, obradi, pripremi, prženju i povijest kave. Ali on mora i znati poslužiti gosta, znati što njegovi gosti piju ili kako ih zainteresirati za kavu. Barista stalno eksperementira, istražuje i permanentno radi na svojom odnosu prema kavi.

Prava Kava smatra svoju defeniciju malo opširnijom tako da se naš team sastoji od ljubitelja kave. To mogu biti Barista s dugogodišnjem iskustvom ili netko tko jednostvno kao kritični potrošač zna što očekuje od svoje svakodnevne kave i lokala u kojem ju pije. Na kraju krajeva, ovaj portal namjenjen je upravo Vama… kavoljubitelju.

Naš Team konstantno unaprijeđuje svoje znanje i svaki dolazak u neki lokal smatra kao jedno veliko iskustvo. Pridružite nam se u ovom nezaboravnom iskustvu!

Naši Bariste


Christian Cviljak

Rođen 1974 te godine u Berlinu. Živi od početka 2008 godine u Zagrebu. Završio 2003 pravo na Freie Universitet Berlin (FU-Berlin) i 2004 ekonomiju za pravnike na M.I.B.E.G. Institutu Berlin. Više informacija


Hrvoje V.

umjetnik – muzicar – barista

Ovo je covjek puno talenata. Crta crteže u svim mogucim tehnikama i svira gitaru vec od kad zna za sebe. Osim sta radi kao barista, trenutno i nastupa po hrvatskoj s bendom Valungari. Picajzla je u svemu sta radi i ne zna samo crtati na platnu nego i dekorira svoje kave s lijepom latte artom. Postao je us posao veliki ljubitelj kave.


Ana F.

poduzetnica – mama – kavoljubiteljica

Ana je majka troje male djece i daje nam svoje mišljenje ne samo o kavi nego vise dijeli svoje iskustvo s nama kao roditelj i kavoljubitelj koji se ne želi odreci izlaska na kavu. Ana je prava kulinarka ali je i jako zainteresirana u kavu. Prošle godine je bila s suprugom na putovanju u Boliviji da posijete jednu plantažu kave.


Koni

studentica – baristica – fini nos

Koni je studentica vinarstva koja je otkrila da su svijet kave i vina vrlo slični. Uz studiji radi kao baristica i na dobrom je putu postati pravi cupper.


Budimir

student -barista -allroundtalent

Budimira – našeg najmlađeg – baš sve interesira: sport, literatura, muzika i naravno kava. Ako baš ne studira onda gleda hrpu barista filmova na youtubu i pokušava to ponoviti kada je na radnom mjestu kao barista. Tako stalno pokušava nove motive “Latte Art-a” i sigurno će postati jednog dana pravi majstor a mi ćemo njega gledati na youtubu.