Christian Cviljak

(Pravnik – Barista – Barman)

Rođen 1974 te godine u Berlinu. Živi od početka 2008 godine u Zagrebu. Završio 2003 pravo na Freie Universitet Berlin (FU-Berlin) i 2004 ekonomiju za pravnike na M.I.B.E.G. Institutu Berlin. Završni rad bila je analiza problema zašto 50 % ugostiteljskih projekata 6 mjeseci nakon otvorenja propadne . Tako se počeo baviti pitanjem kakvo znanje fali ugostiteljima.

Od 1997 godine bavi se ugostiteljstvom. Počeo je kao barman u tada slavnom Berlinskom nočnom Bar-u N.N. ćije je vodstvo nakon godinu dana preuzeo i samostalno ga vodio sljedeće dvije godine. 1998 godine otvorio je s kolegom iz Vrboske jedan od prvih Cocktail Barova u Hrvatskoj, na Otoku Hvaru u marini Vrboska. Vrativši se u Berlin osnovao je Cocktail Catering Firmu „CocktailCAT“ i vodio različite projekte barova za velike evente kao: Formula 1 Mercedes, Otvaranja Sony Centra Potsdamer Platz Berlin ili Jubileum GQ Magazina.

U sljedićih nekoliko godina svoje je znanje i usluge nudio različitim ugostiteljima u fazi organizacije i otvaranja njihovih barova i clubova kao Liquer Store, Wasserwelt i Memo. Od 2001 godine radio je za poznatni Bar “Mr.HU” koji je više puta izabran kao jedan od 10 najboljih barova u Berlinu. Tamo se počeo sve više baviti kavom.

2007 završio je školu za Bariste u “Berlin Scool of Coffee”.

2008 odlučio se doseliti u Hrvatsku gdje se bavi uvozom i distribucijom Torani proizvoda (arome i dodaci za kavu) i ostalih trend proizvoda is svijeta kave. 2009 otvorio je svoj prvi Coffee Shop -Teneo Coffee Shop- u Zagrebu.

Aktualni projekt u kooperaciji s akademijom Petar Zrinski:  Barista – novo zanimanje u Hrvatskoj.