Opći uvjeti korištenja

Dobrodošli na Prava kava portal. Naš portal vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala te svih njegovih dijelova i internetskih stranica tvrtke Cviljak d.o.o. (u nastavku samo Prava kava) smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Uvjeti poslovanja i web shopa

1. Usluga

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave vrijede u trenutku zaključene narudžbe. U sve cijene je uračunat PDV. U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, odmah ćemo Vas obavijestiti.
Dostavu sa narudžbama trenutno radimo samo za područje Republike Hrvatske, sve narudžbe za druge zemlje uzimamo samo izravnim kontaktom putem maila (info@pravakava.com).
Proizvodi na zalihi bit će Vam dostavljeni u roku 10 do 14 dana od dana potvrđene narudžbe, a o roku dostave za proizvode koje je potrebno dodatno naručiti obavijestit ćemo Vas na vrijeme.
Cijena proizvoda u koju je uključen iznos PDV-a i trošak poštarine (bez manipulativnih troškova Hrvatske pošte koji iznosi 1, 83% od ukupne otkupne vrijednosti) vidljivi su u košarici za kupnju i prije nego zaključite narudžbu. Sve ove informacije o Vašoj elektronskoj narudžbi primit ćete i elektronskim putem, na elektronsku adresu koju ste naveli u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Ukoliko ne primite ovu obavijest, postoji mogućnost da ste unijeli pogrešnu adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju Vas molimo da nas kontaktirate na: info@pravakava.com.

Ukoliko želite vratiti proizvod, to možete učiniti u roku 15 dana od dana primitka proizvoda. Detaljnije informacije o povratu i zamjeni proizvoda pročitajte dolje, pod točkom 3. Povrat proizvoda. Uvjeti pod kojima možete vratiti proizvode su navedeni na računu.

2. Podaci o isporuci

Dostava proizvoda se naplaćuje, sa uključenim troškovima pakiranja, pri preuzimanju proizvoda. Za proizvode koji se plaćaju po pouzeću Hrvatska pošta d.d. naplaćuje manipulativne troškove u vrijednosti 1,83% od ukupne vrijednosti paketa. Ovaj trošak nije naveden u Vašoj košarici i nije naplaćen od strane niti na ikoji način pod kontrolom Cviljak d.o.o.; naplaćuje ga Hrvatska pošta d.d. za svoje usluge prema svom Cjeniku.
Početna cijena poštarine je 25 kuna.. Ako proizvod imamo na zalihama, dobit ćete ga u roku 10 do 14 dana od dana zaključene narudžbe. Ukoliko Vam zbog neplaniranih okolnosti naručeni proizvod ne možemo isporučiti u navedenom vremenu, kontaktirat ćemo Vas odmah.
Naručeni proizvod plaćate prilikom dostave, pri preuzimanju paketa u vašoj lokalnoj pošti ili uplatnicom u trenutku zaključenja narudžbe. Molimo Vas nemojte zaboraviti da ukoliko ste izabrali plaćanje prilikom preuzimanja proizvoda, da Hrvatska pošta d.d. na konačnu cijenu proizvoda i poštarine naplaćuje i proviziju u vrijednosti 1,83% ukupne vrijednosti paketa.

3. Povrat proizvoda

Ukoliko niste zadovoljni naručenim proizvodom, imate ga pravo vratiti uz predočenje računa i jamstvenog lista. Povrat novca u visini vrijednosti proizvoda izvršit ćemo Vam u roku 30 dana od dana primitka proizvoda.
Rokovi unutar kojih kupac može vratiti proizvod i dobiti povrat novca:
15 dana od dana primitka proizvoda za koji pri preuzimanju utvrdite da ne odgovara Vašim očekivanjima prema izvršenoj promidžbi
u roku 8 dana od dana utvrđenog eventualnog nedostatka proizvoda pri korištenju proizvoda
Postupak vraćanja proizvoda
Proizvodi koje vraćate jer ste pri preuzimanju zaključili da ne zadovoljavaju Vaša očekivanja moraju pri povratu biti potpuno neoštećeni i u nepromijenjenoj količini, te u originalnoj ambalaži.
U slučaju povrata proizvoda, proizvod mora biti čist i uz njega priložen opisan nedostatak, odnosno razlog vraćanja ili reklamiranja. Kupac je dužan obratiti se pismenim putem ili mailom na info@pravakava.com
U slućaju reklamacija kupac sam snosi troškove osim ako iste nisu opravdane.

4. Jamstvo

Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list na kojem je označena dužina jamstvenog roka i uvjeti pod kojima se jamstvo priznaje. Jamstveni list se dostavlja s računom i uputama za uporabu.
Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun.
Oštećenja i promjene na proizvodima koje su posljedica nepravilnog korištenja i nepostupanja u skladu s uputama za uporabu i uvjetima iz jamstvenog lista nisu pokrivena jamstvom.

5. Odustajanje od narudžbe

U slučaju odustajanja od narudžbe napravljene na internetskim stranicama www.pravakava.com kontaktirajte nas:

• na e-mail adresu: info@pravakava.com

Ukoliko ste odustali od narudžbe u trenutku u kojem je paket s naručenim proizvodom već poslan, niste ga dužni preuzeti.

AUTORSKA PRAVA

Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.

UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA

Drugi portali i internetske stranice smiju prenijeti dijelove pojedinih članaka isključivo kao vijest od najviše 1000 znakova uz obavezno navođenje izvora pri čemu su dužni objaviti link na originalni tekst na pravakava.com. Dopušteno je također prenijeti prvih tisuću znakova s linkom koji vodi na ostatak teksta na pravakava.com. Ova odredba ne odnosi se na portale s kojima uredništvo ima izravni dogovor o drugačijim uvjetima.

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA

Uredništvo portala zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Portal se sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje pravakava.com portala koristite na vlastitu odgovornost i pravakava.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. pravakava.com ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Uredništvo portala poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, uredništvo portala neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Uredništvo portala može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke uredništvo portala koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Uredništvo portala se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

OBVEZE KORISNIKA

Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

PRAVILA KOMENTIRANJA

Komentari objavljeni na portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Uredništvo portala zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.